Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Kardiologi

Rött kött och charkprodukter medför risker

Personer som äter mycket rött kött och charkprodukter har större risk att få hjärt-kärlsjukdom och vissa former av cancer, till exempel tjock- och ändtarmscancer. Livsmedelsverket gjorde en undersökning över svenskarnas köttkonsumtion för över tio år sedan och den visade att vi i snitt åt 500 gram rött kött och charkprodukter i veckan. Jämfört med andra länder i Europa är det en relativt låg konsumtion.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-03-15

Annons

Personer som äter mycket rött kött och charkprodukter har större risk att få hjärt-kärlsjukdom och vissa former av cancer, till exempel tjock- och ändtarmscancer.

Livsmedelsverket gjorde en undersökning över svenskarnas köttkonsumtion för över tio år sedan och den visade att vi i snitt åt 500 gram rött kött och charkprodukter i veckan. Jämfört med andra länder i Europa är det en relativt låg konsumtion. Livsmedelsverket beslutade därför att inte införa råd för hur mycket kött man bör äta.

Annons
Annons

Nu har en ny undersökning gjorts och när resultaten är färdigställda över hur stor konsumtionen är kommer Livsmedelsverket att bedöma om det finns anledning att införa ett råd om kött och chark.

    Källor

  • Livsmedelsverket - http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Maten-och-var-halsa/Cancer/Risker-med-rott-kott-och-chark/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.