Nyhet | Onkologi

Känd för kulturministerns klänning - nu designar hon rosa bandet

Modedesignern Bea Szenfeld, känd för kulturminister Alice Bah kuhnkes pappersklänning, har designat årets rosa band. ”Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt”, säger hon.


Elina webb ljusare
Publicerad den: 2018-09-14
Författare: Elina Mattsson, Redaktör, Netdoktor

Annons

För att sätta fokus på arktis och klimatförändringarna gled kulturministern Alice Bah Kuhnke in på förra årets Nobelfesten iförd en vit pappersklänning som fick henne att likna en isprinsessa.

Nu har Bea Szenfeld, en av designerna som låg bakom den unika klänningen, fått ett nytt uppdrag. Nämligen att designa årets rosa band från Cancerfonden.

LÄS ÄVEN: Medicinsk översikt om bröstcancer

rosa bandet 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”En passage från mörker till ljus”

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger Bea Szenfeld, i ett pressmeddelande.

Annons
Annons

Bea Szenfeld är känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang. Hennes plagg har burits av kända namn som Lady Gaga, Björk, Ola Salo, Loreen och Laleh. Tillsammans med Naim Josefi skapade Bea Szenfeld kulturministerns omtalade klänning till Nobelfesten 2017.

Årets rosa band är format som en stege och är tillverkat i slitstarkt papper.

Syftet med rosa bandet-kampanjen är att samla in pengar till svensk cancerforskning och att sprida kunskap om cancer.

– Vi är stolta över att Bea Szenfeld med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden, i pressmeddelandet.

Annons
Annons

    Källor

  • Cancerfonden - https://www.cancerfonden.se/rosabandet/arets-band

Kommentarer

Du måste logga in för att kunna skriva kommentarer. Logga in.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons
Annons