Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Onkologi

Känd för kulturministerns klänning - nu designar hon rosa bandet

Modedesignern Bea Szenfeld, känd för kulturminister Alice Bah kuhnkes pappersklänning, har designat årets rosa band. ”Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt”, säger hon.


Publicerad den: 2018-09-14

Annons

För att sätta fokus på arktis och klimatförändringarna gled kulturministern Alice Bah Kuhnke in på förra årets Nobelfesten iförd en vit pappersklänning som fick henne att likna en isprinsessa.

Nu har Bea Szenfeld, en av designerna som låg bakom den unika klänningen, fått ett nytt uppdrag. Nämligen att designa årets rosa band från Cancerfonden.

 

Annons
Annons

rosa bandet 2018

 

 

 

Annons
Annons

TIPS: Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ESMO (European Society for Medical Oncology)? Lämna din e-postadress här »

 

 

 

 

 

 

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om NetdoktorPros personuppgiftspolicy här .

 

 

 

”En passage från mörker till ljus”

– Uppdraget att formge årets rosa band gör jag för min mamma och alla andra som drabbas av cancer på ett eller annat sätt. För mig är stegen en symbol för något hoppfullt, en passage från mörker till ljus, säger Bea Szenfeld, i ett pressmeddelande.

Bea Szenfeld är känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang. Hennes plagg har burits av kända namn som Lady Gaga, Björk, Ola Salo, Loreen och Laleh. Tillsammans med Naim Josefi skapade Bea Szenfeld kulturministerns omtalade klänning till Nobelfesten 2017.

Årets rosa band är format som en stege och är tillverkat i slitstarkt papper.

Syftet med rosa bandet-kampanjen är att samla in pengar till svensk cancerforskning och att sprida kunskap om cancer.

– Vi är stolta över att Bea Szenfeld med sitt kreativa uttryck och med sin personliga erfarenhet av cancer i familjen vill vara med och bidra i årets Rosa Bandet-kampanj, för att färre ska drabbas och fler överleva. Det är bara tillsammans vi kan besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden, i pressmeddelandet.

    Källor

  • Cancerfonden - https://www.cancerfonden.se/rosabandet/arets-band

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.