Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
NetdoktorPro bevakar | Hematologi

NetdoktorPro rapporterar från ASH

Här samlar vi kongressrapporter och intervjuer med experter som som deltagit under världens största hematologi-kongress American Society of Hematology (ASH).


Publicerad den: 2020-12-15 Uppdaterad den: 2022-01-18

Vill du bli först med att ta del av nyhetsrapporteringen från ASH? Lämna din e-postadress här »

Kongressbevakning från ASH 2022

Myelom - ett steg närmare normalisering av livslängden

Immunbaserad terapi börjar ingå i rutinbehandling för patienter med myelom. Det innebär att vi är ett steg närmare normalisering av livslängden för patienter med myelom, säger Hareth Nahi, lektor och överläkare i hematologi vid SÖS. 

Läs kongressrapporten här >>

Höjdpunkter kring lymfoida maligniteter

Fem viktiga rapporter vars resultat påverkar nuvarande klinisk handläggning. Det ligger i fokus i kongressrapporten från Hans Hagberg, docent och överläkare vid onkologikliniken på Akademiska sjukhuset i Uppsala. 

Läs kongressrapporten här >>

Kongressbevakning från ASH 2021

Kongressrapport – hematologinyheter du inte får missa

Färska resultat från studier kring lymfoproliferativa sjukdomar, klonal hematopoes och patofysiologi, akut myeloisk leukemi och allogen stamcellstransplantation. Dessa sammanfattar professor Gunnar Juliusson, överläkare vid Skånes universitetssjukhus, i sin kongressrapport från ASH 2021.

Läs kongressrapporten här >>

Överläkaren: “De kommer säkert få nobelpris för Car-T”

Med lymfatiska maligniteter i fokus bevakade docent Hans Hagberg, överläkare vid Onkologiska kliniken på Akademiska Sjukhuset i Uppsala, årets stora hematologikongress ASH. Immunterapi med Car-T och bispecifika antikroppar är hetare än någonsin, menar han.

Läs hela artikeln >>

Kongressbevakning från ASH 2020

Nya behandlingar vid multipelt myelom – ett steg närmare normal livslängd

Världens största möte inom hematologi, ASH, uppmärksammade i år flera spännande nyheter av betydelse för patienter med myelom. Dessa sammanfattas i en kongressrapport.

Läs hela rapporten >>

Nya behandlingsmöjligheter med bispecifika antikroppar

Tack vare nya forskningsframsteg har den progressionsfria överlevnaden vid multipelt myelom på kort tid ökat med flera år. Samtidigt kommer inte nya läkemedel till nytta för svenska cancerpatienter såsom de skulle behövas. Det berättar myelomspecialisten Hareth Nahi när NetdoktorPro pratar med honom i samband med ASH 2020.

Läs hela intervjun här >>

T-cellerna blir allt viktigare i behandling av hematologiska maligniteter

Lymfom, myelom och leukemier är de områden som överläkare Hans Hagberg bevakade under årets ASH. I den här kongressrapporten fokuserar han på aktivering av T-celler och bcl-2 hämning.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om NetdoktorPros personuppgiftspolicy här .

Läs rapporten här >>


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.