NetdoktorPro bevakar | Hematologi

NetdoktorPro rapporterar från ASH

Här samlar vi kongressrapporter och intervjuer med experter som som deltagit under världens största hematologi-kongress American Society of Hematology (ASH).


cf4209b28ed388f4e57856528d9269e8.gif
Publicerad den: 2020-12-15 Uppdaterad den: 2021-12-16

Vill du bli först med att ta del av nyhetsrapporteringen från ASH 2021 och andra medicinska kongresser? Signa upp dig på NetdoktorPro:s nyhetsbrev här:

Kongressbevakning från ASH 2021

Här publicerar vi löpande artiklar som berör årets kongress, som hölls den 11-14 december. Våra medicinska experter är professor Gunnar Juliusson, överläkare vid Hematologiska kliniken på Skånes universitetssjukhus och docent Hans Hagberg, överläkare vid Onkologiska kliniken på Akademiska Sjukhuset Uppsala.

Kongressbevakning från ASH 2020

Nya behandlingar vid multipelt myelom – ett steg närmare normal livslängd

Världens största möte inom hematologi, ASH, uppmärksammade i år flera spännande nyheter av betydelse för patienter med myelom. Dessa sammanfattas i en kongressrapport.

Läs hela rapporten >>

Nya behandlingsmöjligheter med bispecifika antikroppar

Tack vare nya forskningsframsteg har den progressionsfria överlevnaden vid multipelt myelom på kort tid ökat med flera år. Samtidigt kommer inte nya läkemedel till nytta för svenska cancerpatienter såsom de skulle behövas. Det berättar myelomspecialisten Hareth Nahi när NetdoktorPro pratar med honom i samband med ASH 2020.

Läs hela intervjun här >>

T-cellerna blir allt viktigare i behandling av hematologiska maligniteter

Lymfom, myelom och leukemier är de områden som överläkare Hans Hagberg bevakade under årets ASH. I den här kongressrapporten fokuserar han på aktivering av T-celler och bcl-2 hämning.

Läs rapporten här >>


Annons
Annons
Annons