Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
NetdoktorPro bevakar | Kardiologi

NetdoktorPro:s bevakning av Kardiovaskulära vårmötet 2019

NetdoktorPro är på plats och bevakar Kardiovaskulära vårmötet mellan den 10-12 april på Svenska Mässan i Göteborg. Konferensen arrangeras av Svenska hjärtförbundet för 21:a gången. 


Publicerad den: 2019-04-11

NetdoktorPro:s bevakning av Kardiovaskulära vårmötet 2019
Annons

Patienten behöver engageras för att uppnå patientcentrerad hjärtvård

Hur ska vården bli mer patientcentrerad? Under Kardiovaskulära vårmötet 2019 argumenterade Inger Roos, orförande Svenska hjärtförbundet, för att sjukvården ska sluta se patienten som patient, och i stället se hela människan. Hjärtförbundet kallar det för en “personcentrerad” vård som också manar till egenvård och på så sätt gagnar patienterna.

>>Läs hela artikeln

Geografiskt avstånd största orsaken till att patienter inte deltar i hjärtrehabilitering

Trots evidens och hög prioritet i nationella riktlinjer deltar ytterst få patienter i fysisk hjärtrehabilitering. Under Kardiovaskulära vårmötet 2019 i Göteborg konstaterades att sjukvården misslyckats totalt med att få patienter att delta i den här typen av träning arrangerat av sjukvården.

Annons
Annons

>>Läs hela artikeln

För- och nackdelar med masscreening för förmaksflimmer

Förmaksflimmer är den största riskfaktorn för att drabbas av stroke. Ännu vet vi inte om masscreening, det vill säga att samtliga individer i en viss åldersgrupp undersöks för förmaksflimmer, skulle rädda fler individer från att drabbas av stroke.

>>Läs hela artikeln

Svenskar är aktiva soffpotatisar – behöver röra sig mer

Vi svenskar är aktiva soffpotatisar. Vi sitter stilla under långa perioder och är endast aktiva få timmar om dagen. För att minska risken för sjukdom och död behöver vi röra oss betydligt mycket mer, enligt forskarna Maria Borlander och Ing-Mari Dohrn.

Annons
Annons

>>Läs hela artikeln


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.