Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Kardiologi

Ny fortbildningskurs om förmaksflimmer

Nu kan läkare och vårdpersonal uppdatera sina kunskaper om förmaksflimmer samt hur man utreder och behandlar patienterna i primärvården. NetdoktorPro lanserar den nya fortbildningen tillsammans med Faris Al-Khalili, överläkare, med dr, samt specialist i kardiologi och internmedicin vid Sophiahemmet i Stockholm.


Publicerad den: 2019-10-10
Författare: Veronica Alvarez, Redaktör

Ny fortbildningskurs om förmaksflimmer
Annons

Att utreda och behandla förmaksflimmer är en vanlig utmaning i primärvården. Däremot är det svårt för allmänläkare att hålla sig ajour kring den senaste forskningen och riktlinjerna.

– Det händer mycket inom flimmerområdet, därför är det väldigt viktigt med uppdatering inom det här så man vet hur man ska utreda och behandla, säger Faris Al-Khalili.

Gå direkt till fortbildningen om förmaksflimmer här.

Annons
Annons

Allmänläkare behöver förnya sina kunskaper om behandlingsstrategier, vilken medicin och dosering som bör användas, och hur patienten bör följas upp.

– Missar man diagnosen på grund av att utredningen inte är ordentlig, eller att man inte sätter in rätt behandling, då kan man faktiskt orsaka stroke. Vilket i sin tur kan leda till allvarliga konsekvenser för patienten och samhället, säger Faris Al-Khalili.

NetdoktorPro:s fortbildning riktar sig framförallt till allmänläkare i primärvården men även annan sjukvårdspersonal kan ha nytta av kursen. Att genomföra fortbildningen tar omkring 10 minuter. Kursen är utformad av Faris Al-Khalili tillsammans med den medicinska redaktionen på Bonnier Healthcare. 

Annons
Annons

Annons
Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons