Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Onkologi

Tipsa dina patienter: Patientversion av nationella vårdprogrammet bröstcancer

“Det här är en viktig insats eftersom den ger möjlighet till patienter att förstå vad som ligger till grund för behandlingsbeslut och rekommendationer”, säger Antonios Valachis, docent och överläkare vid Onkologiska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro samt regional representant i vårdprogramgruppen för vårdprogram bröstcancer.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2022-02-18

Annons

De nationella vårdprogrammen riktar sig främst till vårdpersonal, därför är också texterna svårlästa för gemene man. Men för att patienterna ska få möjlighet att vara delaktig i sin vårdresa är det av vikt att de är införstådda i vårdprogrammets innehåll. I en utvärdering av vårdprogrammen (2016) visade det sig att det fanns en efterfrågan på patientversioner.

Nu har hälsoportalen Netdoktor.se (NetdoktorPro:s systerbolag) skapat en patientversion om vårdprogrammet; ”Nationellt vårdprogram ​​– för dig med bröstcancer”. Patientversionen har gjorts i form av en webbaserad utbildning och är framtagen tillsammans med Antonios Valachis, docent och överläkare vid Onkologiska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro samt regional representant i vårdprogramgruppen för vårdprogram bröstcancer.

– Det här är en viktig insats eftersom den ger möjlighet till patienter att förstå vad som ligger till grund för behandlingsbeslut och rekommendationer, säger han.

Annons
Annons

Så får man tillgång till patientversionen

I utbildningen får patienten bland annat svar på vilka vårdrekommendationer det finns för olika former av bröstcancer, vad man kan förvänta sig under vårdresans gång liksom efter behandlingen.

För att ta del av utbildningen loggar man enkelt in med bankID i Netdoktor Aktiv Patient och lägger till ”bröstcancer” som diagnos. Tipsa dina patienter >>

Annons
Annons

    Källor

  • Netdoktor - https://www.netdoktor.se/cancer/brostcancer/artiklar/patientversion-av-nationella-vardprogrammet-brostcancer/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.