Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Onkologi

Så ska rehabiliteringen efter cancerbehandling bli bättre

Regeringen satsar nu på att förbättra rehabiliteringen för cancerpatienter. "Antalet personer som får cancer kommer att öka kraftigt i framtiden. Rehabiliteringen måste fungera och alla måste ges det stöd de behöver för att kunna komma tillbaka till jobbet igen efter en cancerbehandling", säger socialminister Annika Strandhäll i ett pressmeddelande.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2018-05-21

Annons

Som en del i regeringens satsning får Försäkringskassan i uppdrag att analysera och lämna förslag på hur cancerpatienter kan få bättre stöd för att snabbare återhämta sig efter behandlingen. I samband med detta kommer även samverkan mellan Försäkringskassan och de regionala cancercentrumen att utvecklas.

– Ett nära samarbete mellan Försäkringskassan och cancervården är en framgångsfaktor och regeringen vill gärna se att liknande samarbete utvecklas i fler delar av landet. Därför behöver Försäkringskassan och de regionala cancercentren utveckla sitt samarbete. Flexibilitet och anpassning till individens behov är förutsättningen, säger socialminister Annika Strandhäll och fortsätter:

– Antalet personer som får cancer kommer att öka kraftigt i framtiden. Rehabiliteringen måste fungera och alla måste ges det stöd de behöver för att kunna komma tillbaka till jobbet igen efter en cancerbehandling.

Annons
Annons

Förslagen från Försäkringskassan ska slutredovisas senast den 28 januari 2019.

Annons
Annons

    Källor

  • Regeringen - https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2018/05/regeringen-vill-se-battre-rehabilitering-och-trygghet-efter-cancerbehandling/

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons