Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Film | Hematologi

Miniserie om myelofibros (MF)

Ta del av en kort filmserie om myelofibros där bland annat Björn Andreasson, docent i hematologi och överläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, och Johnna Abelsson, specialistläkare vid Uddevalla sjukhus, medverkar.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-05-02
Författare: Caroline Holmqvist, Redaktör, Netdoktor, NetdoktorPro

Annons

Myelofibros (MF) är en av de hematologiska cancersjukdomar som faller under benämningen myeloproliferativa sjukdomar (MPN). Just myelofibros karaktäriseras av en begränsad produktion av erytrocyter och i förlängningen en förstorad mjälte, även levern kan påverkas.

Läs även: Nationellt vårdprogram för Myeloproliferativa sjukdomar

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen EHA (European Hematology Association)? Lämna din e-postadress här »

Vad vet vi om myelofibros?

Myelofibros är i princip lika vanligt världen över – i Sverige insjuknar årligen omkring 40 nya individer. Majoriteten av patienterna är i medelåldern eller äldre men även yngre individer kan drabbas. Överlevnaden ligger idag på omkring fem år och utmaningen är att finna vad som orsakar sjukdomen.
I det första avsnittet av miniserien om myelofibros ger specialistläkarna Björn Andreasson och Johanna Abelsson en introduktion för det kroniska tillståndet.

 

Annons
Annons

Här hittar du alla avsnitt om myelofibros:

Vill du bli först med att ta del av NetdoktorPro:s nyhetsrapportering från kongressen ASH (American Society of Hematology)? Lämna din e-postadress här »

Annons
Annons

    Källor

  • Blodcancerförbundet - http://www.blodcancerforbundet.se/myelofibros%5E2

Annons
Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons