Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Infektion

Succéstart för läkarutbildningen om bältros

”Det var på tiden att man får repetition och uppdateringar om sjukdomar via nätet och utvecklar sig i sitt yrke. Tack att ni inledde det via Netdoktor”, skriver en av läkarna som genomfört NetdoktorPro:s nya utbildning om bältros. Den positiva responsen från läkarkåren är stor.


Publicerad den: 2014-10-23

Annons

För lite mer än två veckor sedan lanserade NetdoktorPro sin andra webbaserade läkarutbildning. Den här gången är det bältros (herpes zoster) som uppmärksammas, en sjukdom som drabbar närmare var fjärde person någon gång i livet. Tanken med utbildningen är att öka kunskapen om bältros inom läkarkåren för att underlätta snabb diagnostisering och korrekt behandling.

Och konceptet med en webbaserad utbildning lockar. På bara 17 dagar har 229 läkare genomfört utbildningen VadvetduomBältros på NetdoktorPro. Samtidigt trillar de positiva kommentarerna in i mejlkorgen hos Netdoktors redaktion. Läkare runtom i landet vill tacka för en bra uppdatering om bältros.

”Vilken bra och pedagogisk utbildning om bältros som ni gjort! Gärna fler utbildningar som denna!” skriver en läkare. ”Det var på tiden att man får repetition och uppdateringar om sjukdomar via nätet och utvecklar sig i sitt yrke. Tack att ni inledde det via Netdoktor”, skriver en allmänläkare.

Annons
Annons

- Vi kan konstatera att det uppenbarligen finns ett stort behov av fortbildning för läkare, särskilt som den tid som läkarkåren använder för kurser och konferenser tycks minska. I den alltmer tidspressade arbetsmiljö som läkaren befinner sig i, tror jag att webbaserade utbildningar kommer att etablera sig som ett utmärkt alternativ, eller åtminstone komplement, till fysiska möten och utbildningar, som tar mycket tid och ekonomiska resurser i anspråk, säger Mats Halldin, medicinsk chef på Netdoktor. 

Viktig kunskap om bältros

Innehållet i läkarutbildningen om bältros är granskat av docent Marie Studahl, infektionsläkare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg, tillika Netdoktors expert. Hon påpekar att utbildningen tar upp fakta som läkare har stor nytta av. 

- Utbildningen innehåller fördjupad kunskap om bland annat komplikationer till följd av sjukdomen. Det här är något som fler läkare behöver kännedom om, säger Marie Studahl.

Förhoppningen är att NetdoktorPro ska lansera fler webbaserade läkarutbildningar framöver. Inom vilket område skulle du vilja se en läkarutbildning? Kommentera gärna direkt under artikeln.

Annons
Annons

Vill du som läkare genomföra utbildningen om bältros kan du klicka här.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.