Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Minska risken för förkylning – ät apelsiner

I fyra månader rapporterade drygt 1 500 umeåbor om hur förkylda de var, vad de åt och hur mycket de rörde på sig. Resultaten från avhandlingen visar att om du vill slippa att bli förkyld ska du äta ungefär tre apelsiner om dagen, träna och sova ordentligt, rapporterar Vetenskapsradion. Enkäterna visar risken för att bli förkyld minskade med 18 procent om man rörde på sig. De kvinnor som fick i sig 200 milligram c-vitamin genom att äta cirka tre apelsiner, lite paprika och broccoli hade löpte 30 procent lägre risk att bli förkylda jämfört med de som fick i sig 100 milligram c-vitaminer per dag.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-02-04

Annons

I fyra månader rapporterade drygt 1 500 umeåbor om hur förkylda de var, vad de åt och hur mycket de rörde på sig. Resultaten från avhandlingen visar att om du vill slippa att bli förkyld ska du äta ungefär tre apelsiner om dagen, träna och sova ordentligt, rapporterar Vetenskapsradion.

Enkäterna visar risken för att bli förkyld minskade med 18 procent om man rörde på sig. De kvinnor som fick i sig 200 milligram c-vitamin genom att äta cirka tre apelsiner, lite paprika och broccoli hade löpte 30 procent lägre risk att bli förkylda jämfört med de som fick i sig 100 milligram c-vitaminer per dag.

Annons
Annons

– Det som är mest spännande är att man kan komma upp i de här nivåerna av c-vitamin via kosten, och att det inte behövs kosttillskott, säger Elinor Fondell, som gjort avhandlingen, till Vetenskapsradion.

Avhandlingen läggs fram vid Karolinska Institutet idag.

    Källor

  • Vetenskapsradion - http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=12718&artikel=4327610

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.