Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Infektion

Vinterkräksjukan drabbar rekordmånga

Smittskyddsinstitutet har fått rekordmånga anmälningar om vinterkräksjuka de senaste veckorna. Det är över 500 rapporterade fall, skriver Sveriges Radio Ekot. – Så här många har inte blivit rapporterade en enskild vecka. Den här veckan och förra veckan, alltså vecka åtta och nio, det är de högsta siffror vi har haft. Det här ställer till väldigt stora bekymmer inom sjukvården, säger Kjell-Olof Hedlund, chefsmikrobiolog inom Smittskyddsinstitutet.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-03-09

Annons

Smittskyddsinstitutet har fått rekordmånga anmälningar om vinterkräksjuka de senaste veckorna. Det är över 500 rapporterade fall, skriver Sveriges Radio Ekot.

– Så här många har inte blivit rapporterade en enskild vecka. Den här veckan och förra veckan, alltså vecka åtta och nio, det är de högsta siffror vi har haft. Det här ställer till väldigt stora bekymmer inom sjukvården, säger Kjell-Olof Hedlund, chefsmikrobiolog inom Smittskyddsinstitutet.

Annons
Annons

Han bedömer att 5000 svenskar är sjuka. Och vad detta beror på menar han kan vara att vi har fått en smittande virusstam som cirkulerar.

2003 började SMI föra statistik på antalet rapporterade fall av vinterkräksjuk, men i år slår alla rekord. Så här många rapporterade fall har det inte funnits tidigare.

    Källor

  • Sveriges Radio Ekot - http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4389610

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.