Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Intervju | Kardiologi

Ska bli enklare att få information om utbytbara läkemedel

Snart ett år har gått sedan Läkemedelsverket tillsammans med TLV inledde sitt arbete med att ta fram förslag på hur förståelsen för det generiska utbytet kan blir bättre. Allt finns sammanställt i rapporten ”Ett tryggt utbyte på apotek”, som nu är skickad på remiss.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2017-04-04

Annons

Det är på uppdrag av regeringen som Läkemedelsverket och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) har tagit fram förslag på hur situationen kring det generiska utbytet kan förbättras. 

 Uppdraget handlar om att bidra till ökad information om och förståelse för det generiska utbytet hos patienter och professionen. Detta genom att uppdatera, vidareutveckla och sprida informationen om generiskt utbyte genom materialet ”Ett tryggt utbyte på apotek”säger Carola Bardage, forskare på Läkemedelsverket.

Omfattande research

Materialet har bland annat samlats in genom flera seminarium med läkare och patientorganisationer. 

Annons
Annons

 Vidare ska Läkemedelsverket och TLV se över och uppdatera den information om generiskt utbyte som finns tillgänglig på respektive hemsidor och i annan formsåsom informationsmaterial till förskrivare, farmaceuter och patienter, säger Carola Bardage.

Rapporten  är nu på remiss och slutrapporten ska vara regeringen tillhanda senast den 31 maj.

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.