Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Infektion

Så kan läkare bidra till att minska spridningen av hepatit C

Delning av injektionsmaterial mellan personer som injicerar droger utgör en av de vanligaste smittvägarna för hepatit C. En beroendeproblematik av detta slag ställer höga krav på vårdgivaren och kräver en ökad kunskap hos samtliga enheter som kommer i kontakt med målgruppen. Nu kan du som läkare uppdatera dig genom NetdoktorPro:s webbaserade fortbildning om hepatit C vid injektionsmissbruk.


Carro webb ljusare
Publicerad den: 2020-02-26

Så kan läkare bidra till att minska spridningen av hepatit C

Över 1 600 nya fall av hepatit C rapporterades i Sverige under 2018, visar data från Folkhälsomyndigheten. Majoriteten blev smittade i Sverige. I de fall där smittvägen rapporterades var delning av injektionsmaterial mellan personer som injicerar droger den vanligaste.

– Personer som aktivt eller tidigare injicerat droger är en viktig grupp att behandla för hepatit C-infektion, säger Soo Aleman, överläkare och docent på Medicinsk enhet Infektionssjukdomar vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Soo Aleman har faktagranskat vår uppdaterade fortbildning om hepatit C vid injektionsmissbruk*, där syftet är att ge läkare en lägesrapport kring diagnosen samt möjlighet att testa sin egen kunskapsnivå.

– NetdoktorPro:s oberoende fortbildningar är ett efterfrågat och enkelt sätt för läkare att kostnadsfritt hålla sig uppdaterade inom olika områden, där man får följa ett patientfall framtaget av några av våra tongivande experter, säger Mats Halldin, medicinsk chef på NetdoktorPro.

Se alla våra fortbildningar här >>

 

*Innehållet i fortbildningen om hepatit C vid injektionsmissbruk är en uppdatering av en tidigare utbildning om hepatit C, lanserad 2016.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.