Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Artikel | Onkologi

Behandling vid njurcellscancer – framsteg som gjorts

De senaste åren har behandlingsmöjligheterna för njurcancerpatienter ökat, vilket ger hopp om förbättrade framtidsutsikter och längre överlevnad. Men det är inte alltid så enkelt att veta hur man som onkolog ska tänka när det kommer till val av behandling och förhållningssätt i den kliniska vardagen. 


Publicerad den: 2023-01-19

Annons

I och med att behandling vid avancerad njurcancer ändrats tydligt de senaste åren, har NetdoktorPro tillsammans med Magnus Lindskog, onkolog vid Karolinska Universitetssjukhuset, tagit fram en utbildning som riktar sig till onkologer och urologer. Utbildningen tar upp ett antal kliniska, vanliga, men inte helt lätta problemställningar. Dessa följs sedan av ett längre resonemang. Gå utbildningen här! 

Fokus har legat på att kombinera olika behandlingsstrategier

Immunterapier som behandling har ökat överlevnaden avsevärt för många olika cancerdiagnoser. Inom njurcancer har ett stort fokus de senaste åren legat på att kombinera olika behandlingsstrategier och då bland annat med immunterapi och TKI-hämmare.  

I webbinariet om behandling vid njurcellcancer, som spelades in i november 2022, berättar Magnus Lindskog, onkolog vid Karolinska Universitetssjukhuset mer om framstegen som gjorts gällande behandling vid njurcellscancer. Här nedan kan du se en kortare del av webbinariet. Vill du se hela webbinariet? Klicka här!

Annons
Annons

 

Se fler klipp:


Webbinariet genomförs med ekonomiskt stöd av Pfizer. Deltagare är Magnus Lindskog, onkolog vid Karolinska universitetssjukhuset och Besima Aho, moderator och publisher på Netdoktor.

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.